Sport i rekreacija u brojnim oblicima

Svi koji imaju potrebu baviti se sportom ili rekreacijom, na izbor imaju brojne mogućnosti na mnogim lokacijama općine Lekenik.

Nogomet se aktivno igra nogometnim klubovima Lekenik i Pešćenica. Pešćenica ima još dva kluba. Ženski  odbojkaški i stolnoteniski klub. U Lekeniku uspješno djeluje i tae kwon do klub, osvajač brojnih medalja na državnim i prijateljskim natjecanjima. U Dužici je popularan pikado čiji su ljubitelji okupljeni u klubu Pegaz. Brojnim sportskim aktivnostima bave se i športske udruge Letovanić, Žažina, Stari brod, Lekenička Poljana i Petrovec.

Ljubitelji rekreacije mogu doći na svoje u prekrasnim krajolicima Vukomeričkih Gorica. Kilometri isprepletenih putova kroz šumu i vinograde privlače brojne bicikliste. Moguće je doći iz Velike Gorice biciklom do Letovanića direktno kroz Vukomeričke Gorice, da se nigdje ne mora izaći na državnu cestu D30. Ta bi relacija u 2008. godini trebala postati i obilježena biciklistička ruta što je u planu TZO-a Lekenik.

U sklopu SOS Dječjeg sela i u blizini igrališta NK Lekenik, nalazi se mala šumska trim staza.

Na proljeće se priprema i izgradnja igrališta odbojke na pijesku što se obogatiti ponudu športsko-rekreativnog centra Lekenik. Takvo igralište već postoji u Pešćenici.

klikni za povećanjeklikni za povećanjeklikni za povećanje