Na blagdan Sv.Marte održana treća ribička alka

povratak

Klub Vrbina najbolji u ribičkoj alci!

__i__inec01_bo1_sis_310711
Misnim slavljem, polaganjem vijenaca i ribičkom alkom obilježen je blagdan Sv. Marte, zaštitnice Šišinca, mjesta u lekeničkoj općini. Sv. misu u crkvi Sv. Marte, predslavio je župnik Vladimir Cvetnić u zajedništvu sa kancelarom Sisačke biskupije Markom Cvitkušićem, domaćim župnikom Mladenom Vidakom, te župnicima iz Komareva i Gora.

IMG_1839 Nakon mise, izaslanstva Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Općine Lekenik, grada Siska, HSS-a SMŽ-a, ZUŠRIVDR RH i UDVDR Klub Vrbina položila su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim pripadnicima 102. Brigade HV-a Novi Zagreb koji su upravo u Šišincu započeli svoj ratni put. Uslijedila je procesija, u kojoj su bili saborska zastupnica Marijana Petir, državni tajnik Ivica Perović i načelnik Marijan Crnkoci, do obale Kupe gdje su svoje živote za slobodnu Hrvatsku dali brojni hrvatski branitelji. U njihovu su slavu, članovi  UDVDR-a Klub Vrbina – Sisak u Kupu su pustili vijenac.

__i__inec03_bo1_sis_310711
U nastavku dana, u organizaciji Zajednice udruga športskih ribolovaca invalida i veterana Domovinskog rata, održana je treća ribička alka invalida i veterana Domovinskog rata „Šišinec 2011.“ pod  pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Općine Lekenik i MO-a Šišinec. Na ribičkoj alki koja je napravljena po uzoru na Sinjsku alku, ali se natjecanje odvija u čamcima na rijeci Kupi, natjecali su se i sudionici jubilarnog 10. raftinga Kupa 2011. iz UDVDR-a Klub Vrbina  koji su dan ranije krenuli iz Pokupskog rijekom Kupom prema Sisku, u koji će stići na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5.kolovoza. Treće izdanje ribičke alke okupilo je 11 dvočlanih posada, a prva tri mjesta osvojili su članovi Kluba Vrbina. Prvi su bili Šterk i Fridrih, drugi Petričević i Milić, a treći Polak i Jurišić.

__i__inec02_bo1_sis_310711
- Jako sam zadovoljan cijelim događajem, lijep odaziv je bio mještana i gostiju, a alka je pokazala svoju atrakciju i zanimljivost. Zbog toga se nadam da ćemo sljedeće godine imati puno više natjecatelja jer ćemo proširiti pozive na cijelu Hrvatsku – rekao je Stipe Vukoja, predsjednik ZUŠRIVDR RH.

IMG_2116

IMG_1963