ŠESTA IZLOŽBA VINA OPĆINE LEKENIK

povratak

vinoleken01_bo1_sis_160511 Vinogradari i ljubitelji dobre kapljice okupili su se po šesti puta na Izložbi vina Općine Lekenik koju organizira Turistička zajednica Općine Lekenik u suradnji sa Udrugom vinogradara i voćara Sv. Petar – Gradec i Udrugom vinogradara i voćara Sv. Bartol Letovanski Vrh te Općinom Lekenik. Čast otvaranja Izložbe koja je održana u Letovaniću, pripala je načelniku Marijanu Crnkociju.

vinoleken05_bo1_sis_160511
Na VI. Izložbu vina prijavljeno je bilo 60 uzoraka vina (berba 2010.), što je za 15 uzoraka manje nego lani, čemu je najviše uzrokovalo loše vrijeme prošle godine. Od 60 uzoraka vina, 6 njih osvojilo je diplomu sa zlatnim znakom, 22 srebrnu, 14 brončanu medalja, 7 priznanja i 11 diploma za sudjelovanje. Najboljim općinskim vinom u kategoriji škrlet proglašeno je vino Ranka Dobrića, a među ostalim sortama najbolja je mješavina Zorana Puškarića. Oboje su osvojili načelnikovu nagradu za najbolje općinsko vino. Zlata su još osvojili Mladen Vidak za sauvignon i mješavinu, Dalibor Romac za mješavinu, Zlatko Šimanović za graševinu i Zlatko Marenče za kupinovo vino.

vinoleken04_bo1_sis_160511Ocjenjivanje je provela komisija u sastavu dipl.inž. Dragutin Kamenjak (Visoko gospodarsko učilište u Križevcima) predsjednik, dipl.inž. Vlasta Rubeša Vili (Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu) i dip.inž. Slobodan Vili (Badel 1862. d.d.). Pokrovitelji Izložbe su bili Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Općina Lekenik, DVD Letovanić i OPG Cestarić. Program su obogatili svojim nastupom folkloraši domaćeg KUD-a Poculica, a posjetitelji su uz dobru kapljicu uživali i u domaćim proizvodima.