Natjecali se mali poštari

povratak

malipostar2_bo1_sis_300510

U sklopu kulturno-turističke manifestacije III. Dani bana Jelačića i poštara Klempaja u Lekeniku, danas je održano  natjecanje osnovnoškolaca „Mali poštar“ u brzini i spretnosti koje zajedno organiziraju TZO Lekenik i SOS Dječje selo. To je natjecanje prošle godine doživjelo premijeru, i ove godine okupilo preko trideset mališana koji su morali u više disciplina pokazati da su baš oni najbolji poštari.

Tako su prvo biciklima morali savladati poligon postavljen po pravilima učenja sigurne vožnje biciklima u prometu, a potom su u trku morali kao pravi poštari podijeliti poštanske pošiljke u sandučiće na više lokacija. Najviše natjecatelja bilo je iz SOS Dječjeg sela koji  su se pokazali kao pravi profesionalci  u vožnji bicikla kroz poligon. Svojim dolaskom, male poštare razveselio je i popularni pjevač Dalibor Bartulović – Shorty, koji se također oprobao u vožnji bicikla i podjeli pošte.

malipostar3_bo1_sis_300510

– Bilo je ovo vrlo zanimljivo nadmetanje. Djeca su uživala u postavljenim preprekama i bodrila svoje prijatelje. Uz igru i druženje, učili su i kako sigurno sudjelovati u prometu sa biciklom. A u podjeli poštanskih pošiljaka dokazali su da se Hrvatska pošta ne treba brinuti za svoju budućnost – rekao je Rusmir Agačević, jedan od voditelja natjecanja Mali poštar.