Uspješna SOS biciklijada

povratak

biciklijada1_bo1_sis_100510

Djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Lekenik i Nacionalnog ureda Udruge SOS Dječje selo Hrvatska zajedno sa gostima, prijateljima i donatorima, unatoč kišnoj suboti, uspjeli su odvoziti SOS biciklijadu od Lekenika do šumarske kućice na rijeci Odri u lovištu Kalje kraj Lekenika. Na put dugačak gotovo 11 km krenulo se iz Dječjeg sela, a vožnja slikovitim lekeničkim ulicama, a potom makadamskom cestom kroz polja i turopoljsku šumu protekla je u ugodnoj zabavi u kojoj su jednako uživala i djeca i odrasli. Uz odmor i okrjepu, svi sudionici sigurno su stigli do drvene šumarske kućice smještene na obali rijeke Odre čiji mir remete jedino brojni komarci i cvrkut ptica. Djeca su odmah pronašla svoj kutak za igru u prirodnom okruženju, ali brzo je uslijedio povratak u Selo gdje je bio spreman ručak i nastavak programa ispred Društvenog centra.

Picture_19222

Sudionici biciklijade mogli su tako provjeriti svoje vještine na poligonu za spretnost i znanje u prometu u vožnji biciklima. Igrao se i biciklomet, vožnja na biciklu i guranje lopte metlom uz prepreke, badminton i nogomet, eko patrola imaala je svoje aktivnosti.  

Picture_152 

- Biciklijada je bila izuzetno uspješna i jako smo zadovoljni sa svime. Bilo je preko 30-ero djece iz Dječjeg sela i lokalne zajednice, te puno naših djelatnika, prijatelja i donatora. Nije bilo nikakvih nezgoda, a svi su dobro zabavili i u vožnji i u kasnijem programu kroz razne aktivnosti. Zahvaljujemo svima koji su pomogli, kao i KUD-u Kolovrat i L.U. Šljuka – rekao je direktor Dječjeg sela Lekenik Mario Čović. Biciklijadu je uspješno na čelu kolone predvodio biciklistički as Dječjeg sela Aleksandar Nađ, za megafonom sve sudionike motivirao je Rusmir Agačević, a sve treneutke sa puta za trajnu uspomenu snimala je Mirjana Perić-Agačević, kao i Božidar Antolec ispred TZO-a Lekenik (ujedno i predsjednik općinske Zajednice športskih udruga i klubova). Svi su na kraju poručili, dolazimo opet!!!

Picture_201 Picture_273

Picture_234 Picture_285