Osam zlatnih vina na V. Izložbi vina

povratak

Heraku i Bedeku nagrada načelnika za najbolja vina

 

 vino01

Vinogradari, vinari i podrumari okupili su se po peti puta na Izložbi vina Općine Lekenik koju organizira Turistička zajednica Općine Lekenik u suradnji sa Udrugom vinogradara i voćara Općine Lekenik i Udrugom vinogradara i voćara Sv. Bartol Letovanski Vrh te Općinom Lekenik, a kojom se obilježava Dan općine Lekenik i zaštitnik Sv. Juraj. Čast otvaranja izložbe pripala je načelniku Marijanu Crnkociju.

vino02

Na V. Izložbu prijavljeno je bilo 75 uzoraka vina (berba 2009.), od čega je 8 njih osvojilo diplomu sa zlatnim znakom, 28 srebrnih, 24 brončanih medalja, 3 priznanja i 12 diploma za sudjelovanje. Najboljim općinskim vinom u kategoriji škrlet proglašeno je vino Ivice Heraka, a među ostalim sortama mješavina Ivana Bedeka. Oboje su osvojili načelnikovu nagradu za najbolje vino. Zlata su još osvojili Zoran Puškarić za chardonnay i mješavinu, Damir Tomljenović za traminac, Dubravka Dolovčak za dišeću raninu, Dalibor Romac za mješavinu i Zlatko Marenče za kupinovo vino. Osam zlatnih vina najveći do sada broj najboljih vina, a po prvi put i jedan škrlet je osvoji zlato. Do sada je škrlet dobivao samo visoko srebro.

vino03

Ocjenjivanje je provela komisija u sastavu dipl.inž. Dragutin Kamenjak (Visoko gospodarsko učilište u Križevcima) predsjednik, dipl.inž. Vlasta Rubeša Vili (Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu) i dip.inž. Slobodan Vili (Badel 1862. d.d.). Pokrovitelji Izložbe su bili Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Općina Lekenik, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, SMS Oglasnik Medur. Program su obogatili svojim nastupom folkloraši lekeničkog Kolovrata, a brojni posjetitelji mogli su degustirati brojne sorte Vukomeričkih Gorica.

57