Dočekali smo proljeće uz pjesmu i poeziju

povratak

Picture_352

Danas (nedjelja 21. 03.) je u Lekeniku upriličena mala proslava povodom dolaska proljeća, Međunarodnog dana šuma i Međunarodnog dana poezije, ali i  povodom prvog  tjedna povratka roda u Turopoljske krajeve. Organizatori cijele proslave bili su Udruga Planet patuljaka, Turistička zajednica Općine Lekenik i Društveni centar SOS Dječjeg sela Lekenik, a u programu su  sudjelovala djeca SOS Dječjeg sela i lekenički KUD Kolovrat.

Picture_395

 Djeca su biciklima iz Dječjeg sela došla do lijepog  seoskog imanja obitelji Smolković u Turopoljskoj ulici i tu je održan cijeli program. Pjesmom su ga otvorili članovi KUD-a Kolovrat iz Lekenika koji su se obučeni u narodne nošnje prekrasno uklopili u ambijent čardaka iz 1928. godine. Uz pjevanje folkloraša, djeca članovi Literarne radionice SOS Dječjeg sela čitali su svoje radove, poeziju posvećenu proljeću, rodama i prirodi, a kasnije su na drveće i drvene hiže  postavili svoje likovne radove. Kolovrat je ponovo zapjevao, a potom su djeca iz Malog kazališta bajki Dječjeg sela sa domaćinom i članom Kolovrata Franjom Smolkovićem čitali stihove iz Bajke o rodi Rusmira Agačevića.

proljece03_bo1_sis_220310

 Djeca su na kraju ostavila hranu u košarama kojom se na simboličan način želi iskazati dobrodošlica rodama. Program na prvi dan proljeća pozdravili su načelnik Marijan Crnkoci i direktor SOS-Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.

Picture_362