ODRŽAN DVANAESTI DJEČJI MASKENBAL U LEKENIKU

povratak

djfa__nik03_bo1_sis_160210

Preko 80 maskiranih mališana sudjelovalo je na 12. Dječjem maskenbalu što ga tradicionalno organiziraju Turistička zajednica Općine Lekenik i Društvo Naša djeca Lekenik. Podijeljeni u 4 kategorije, mlađa dobna skupina (0-5 god.), srednja (6-12), starija (13 na dalje) i grupna skupina, maskirani klinci i klinceze izlazili su pojedinačno (osim grupnih maski) na pozornicu i predstavili svoju masku i umijeće. Neki su recitirali, neki pjevali, a neki i zaplesali. Svi su naravno bili nagrađeni pljeskom gledatelja, većinom ponosnih roditelja, baka i djedova.

Picture_054

Prvo mjesto u najmlađoj kategoriji osvojila je Morska vila – petogodišnja Bernarda Valentić iz Lekenika. Drugu nagradu je osvojio dvogodišnji Ivano Tolić kao Ninja kornjača, a treću

1,5-godišnja Crvenkapica – Lara Valentić.

U srednjoj dobnoj skupini koja je bila i najbrojnija, najviše bodova ocjenjivačke komisije dobio je Antonio Dvorneković kao Mumija. Druga je bila Lorena Franjić kao Vila, a treća mala, slatka Pahuljica – Josipa Dvorneković.

U starijoj skupini prvi je bio Duh – Petar Karamatić, drugi Digimon – Josip Rusan, a treća mala Gusjenica – Barbara Ivanšević.

djfa__nik02_bo1_sis_160210

U najatraktivnijoj, grupnoj kategoriji među 22 prijavljene maskirane grupe, pobijedili su Ludi grobari – Tea, Marija, Marko, Dino i Magdalena iz Lekenika. Drugi su bili Matija i Karlo kao Plavuša i pijana mama, a treći Lorena Capar i Ivona Franjković kao Sestra Helga i pacijentica.

djfa__nik04_bo1_sis_160210

Bili su tu još lovac i crvenkapica, baka i unuka, Petar Pan i Zvončica, Vještice, raspjevani automehaničari, balerine, gliva, policajac, princeze, soboslikar, mafijaš, smrt, Meksikanac …

Svi su na kraju dobili barem utješnu nagradu što je razveselilo brojne mališane. Uz ples pod maskama (za atmosferu se brinuo domaći band Plavi val), maškare i posjetitelji mogli su uživati u besplatnim krafnama i čaju, te tomboli. 

 

(uskoro će biti još fotografija)