Održana osnivačka Skupština TZO-a Lekenik

povratak

Picture_030Temeljem novog Zakona o turističkim zajednicama, Turistička zajednica Općine Lekenik među prvima je u županiji održala osnivačku Skupštinu. Preduvjet za njeno održavanje je suglasnost Ministarstva turizma za novi Statut koji je prilagođen novom Zakonu, a koju je naša TZ dobila uoči božićnih blagdana.

Picture_031 Po novom Zakonu,  predsjednik Skupštine, a ujedno i Turističkog vijeća je općinski načelnik Marijan Crnkoci. Po novim propisima, broj članova u Skupštini sada je smanjen i uvjetovan je udjelom u plaćanju turističke članarine.

 Tako su u Skupštini TZO-a Lekenik 3 predstavnika Oktana iz Žažine, 2 predstavnika IRSE d.o.o. iz Pešćenice, te po jedan predstavnik TZ auta iz Lekenika, Turopoljske kleti iz Pešćenice, Kasar SB iz Letovanića, Nikola trgovine (Club NB) iz Pešćenice, Lekenik d.o.o., OPG Božičević iz Žažine i Gradec - Sisak d.o.o. iz Lekenika.Picture_027

U novo Turističko vijeće uz predsjednika Crnkocija izabarni su Ana Perović, Zoran Gregurić, Jurica Belle, Mario Bušić, Vedran Žagrović, Željko Dumbović, Marija Vlahovac i Zdenko Kalfić. U Nadzorni odbor izabrani su Davor Jurina i Ivan Sovina, a trećeg člana imenovat će TZ SMŽ-a po novom Zakonu. 

Dosadašnji predsjednik TZO-a Lekenik Picture_024Božidar Antolec podnio je izvještaj o radu i financijsko izvješće TZ-a u 2009. koja su jednoglasno prihvaćena kao i plan rada i financijski plan za 2010.

 Na kraju Skupštine koja je održana u Društvenom centru SOS Dječjeg sela Lekenik, jednoglasno su izabrani i počasni članovi TZO-a Lekenik. Zbog iznimnih zasluga i doprinosa u radu TZ-a i razvoju turizma tim su titulama imenovani državni tajnik MMPI-a Ivica Perović i župnik Marko Cvitkušić.   Picture_038