Bajke čitali 24 sata bez prekida

povratak

djselo01       Proslava 16. rođendana SOS Dječjeg sela Lekenik započela je prekjučer u podne čitanjem bajki bez prekida do jučer u podne. Potom su mališani Dječjeg sela proglasili Školsku godinu čitanja bajki i započeo je program proslave obljetnice, a u cijeli projekt uključila se TZO Lekenik..
- Milenijskim čitanjem bajki dali smo obol proslavi naše obljetnice te započeli godinu čitanja bajki. Ideja za 24-satno čitanje bajki došla je iz naših sekcija Mali teatar bajki i Dramske sekcije koje vodi Rusmir Agačević, a sadržajni dio pripremio je Nacionalni ured i Dječje selo Lekenik koji polažu pažnju na čitanje djece od početaka do samostalnosti - rekao je ravnatelj Mario Čović.

Iddjselo04_bo1_ziv_081009ejni začetnik čitanja bajki Rusmir Agačević najviše je vremena proveo sa djecom u čitanju - Cilj nam je bio upoznati djecu sa svim bajkama, posebno sa  djelima I.B. Mažuranić te najznačajnim djelima svjetske literature za djecu. Pročitali smo 40 bajki i 30 priča, a sudjelovalo je 320 čitača, djece i odraslih - veli Agačević.

djselo03 Pozivu na milenijsko čitanje odazvala se saborska zastupnica Marijana Petir, državni tajnik MMPI-a Ivica Perović, načelnik Marijan Crnkoci i pred. TZO-a Lekenik Božidar Antolec.              - Totalno sam se uživjela u ulogu i bilo mi je sjajno pred toliko mališana čitati poznate bajke. Svidjela mi se ideja organizatora, posebno jer su sudjelovala djeca i odrasli, a još jednom je humanitarna organizacija SOS Dječje selo podsjetila sve dobrotvore na svoju djelatnost i potrebe - rekla je Marijana Petir. djselo05

Djeca su bajke čitala do 21 sata, nakon njih mladi iz Zajednice mladih, a tijekom noći djelatnici Dječjeg sela i gosti iz lokalne zajednice. Ujutro su nastavili gosti iz Dječjeg sela Ladimirevci. U programu proslave rođendana sudjelovala je djeca iz KUD-a Preslica iz Pešćenice, plesna skupina iz Siska, tae kwon do klub Lekenik, rock band Dječjeg sela te sisački bikeri. Proslavu je posjetio predstojnik vladina ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Dubravko Klarić koji je pohvalio ovakve aktivnosti jer imaju preventivu  prema devijalnom ponašanju i zlouporabi droge.

djselo06Prezentacija vještina tae kwon do kluba Lekenik (gore) i nastup dječje sekcije KUD-a Preslica iz Pešćenice (dolje)

djselo07

djselo09