Domagojevi gusari u obilasku općine

povratak

Posebni gosti 3. Utrke kupskih čamaca Stari Brod - Letovanić bili su članovi Udruge lađara "Domagojevi gusari" iz Vida kraj Metkovića, Udruga je nastala radi očuvanja tradicije stare neretvanske lađe te kao takva učestvuje na neretvanskom "Maratonu lađa".

 Picture_1595

U nedjelju ujutro posjetili su središte Lekenika, razgledali stare tradicijske kuće, potom su prošetali i SOS Dječjim selom. Razgledali su i Pešćenicu, a potom su pošli u Letovanić i Letovanski Vrh.

Picture_1607

Zajedno sa župljanima krenuli su u procesiju na Let. Vrh do kapele Sv. Bartola gdje je  služena sv. misa, a s ponosom su prihvatili ponudu da predvode procesiju. Nakon mise degustirali su vina udruge vinogradara Sv. Bartol, a potom su se kroz vinograde spustili prema Letovaniću. Tu su još posjetili veliku etno zbirku Škofač gdje su se upoznali sa načinom života prije 100 i više godine prikazana u dva čardaka.                                           

 Picture_230  Picture_1605

Popodne su po prvi puta sudjelovali u utrci čamaca i zadovoljni drugim mjestom i svime viđenim, otputovali u svoj Vid uz poruku: "Vidimo se dogodine".Picture_1625