ŠU Letovanić ponovo najbolja u starim športovima

povratak

LETOVANIĆ – U subotu je ribolovnim natjecanjem Kupa 2009. započela dvodnevna manifestacija u sklopu Bartolova „Letovanić, selo starih športova“ u organizaciji TZO-a Lekenik i suorganizaciji udruga iz Letovanića,  Zajednice športskih udruga i klubova Općine Lekenik, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, TZ Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik.letovanic07_bo1_sis_310809

Natjecanje u starim športovima malo je ometala kiša, ali 138 natjecatelja nije odustalo, pa su sve discipline dobile svoje prvake. Natjecalo se u povlačenju užeta, skakanju u vrećama, nošenju jajeta na žlici, piljenju drva, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, penjanju u stožinu, bacanju potkove, nošenju košare na glavi i hodanju na štulama. U ekipnom poretku, treću godinu za redom pobjedu su osvojili domaćini iz ŠU Letovanić, drugi su bili članovi NK Kupe, a treće MO Stari Brod.

U ribolovnom natjecanju udicom na plovak (sa drvenim štapom) među seniorima pobijedio je Ronaldo Puškar. Drugi je bio Nedjeljko Pavušek, a treći Dario Kralj. Među kadetima, slavio je Luka Čerina, drugi je Ivan Jantak, a treći Leonardo Turk. Veleulov i nagradu načelnika Crnkocija osvojio je Dario Kralj. Natjecanje je sprovela ŠRU Odra Lekenik na čelu sa predsjenikom Zlatkom Žirkovićem.

letovanic06_bo1_sis_310809 

letovanic04_bo1_sis_310809 Picture_174 

 Picture_099Picture_084 Picture_143                                   Pobjednicama u natjecanju nošenja jajeta na žlici pripala su nojeva jaja, dar OPG-a Kardaš iz Male Gorice.

                                            Picture_130

Picture_1555