Biciklisti obilježili Cersko posvetilo

povratak

 

 bicikli01_bo1_sis_030809

Drugu godinu zaredom, rekreativci iz Lekenika, Pešćenice, Vukojevca te po prvi put i iz Popovače sudjelovali su na biciklijadi od Lekenika i Pešćenice do Cerja Letovaničkog gdje je kod drevne kapele Sv. Josipa slavljeno Cersko posvetilo, dana kada se Cerjani i ostali župljani prisjećaju posvete kapele koja je bila i župna crkva od 1789. do 1802. godine. Od 1823. god. Cerje pripada župi Pešćenica.

      Picture_005

 

Po dolasku u Cerje, biciklisti su se osvježili uz domaće proizvode mještana, a potom je župnik Marko Cvitkušić u prepunoj kapeli služio sv. misu koju su skladnim pjevanjem uveličale članice  IFG-a  Tamburica iz Donjeg Vukojevca. Župnik Marko pozvao je sve nazočne da ne zaborave Cerje u kojem je nekada bujao život i koje je bilo sjedište župe.

Biciklijadu su organizirale Turistička zajednica općine Lekenik i Župa Pešćenica, a program proslave nakon mise u kojem su nastupili IFG Tamburica i grupa Plavi val, R.G. Marketing.

U biciklističkoj povorci bili su i župnik Marko Cvitkušić, načelnik Marijan Crnkoci i predsjednik TZO-a Lekenik Božidar Antolec.

                                                          

                            Picture_002_1