Četvrta Izložba vina Općine Lekenik

povratak

vino01_bo1_sis_200409 

U sklopu proslave Dana Općine Lekenik i njenog zaštitnika Sv. Jurja, u  ugodnom ambijentu OŠ Mladost Lekenik, održana je četvrta Izložba vina Općine Lekenik u organizaciji TZO-a Lekenik. Izložbu je otvorila saborska zastupnica Marijana Petir. Program je započeo kušanjem izloženih vina, a kasnije su i proglašena najbolja vina.  
Ocjenjivanje su početkom travnja izvršili su članovi stručne komisije dipl. inž.Dragutin Kamenjak, dipl. inž Vlasta Rubeša Vili.i dipl. inž. Slobodan Vili.  Prema njihovim ocjenama, od 70 uzoraka,  pet ih je dobilo zlatnu diplomu, 33 srebro, 26 broncu, 2 priznanja, a 4 su odbačena. Zlato su osvojili frankovka Đurđice Posavec, frankovka Vlade Rožića, chardonnay Stipe Šarića, rizling Ranka Dobrića i babić Mirka Rapića.

vino02_bo1_sis_200409
Načelnikovu nagradu u kategoriji škrlet kao autohtone sorte dobio je škrlet Mladena Šimanovića, a u kategoriji ostalih sorti, chardonnay Stipe Šarića, koji je ujedno ocijenjen i kao najbolji od svih vina izložbe. Suorganizatori izložbe su Udruga vinogradara i voćara Općine Lekenik, Udruga vinogradara Sv. Bartol iz Vrha Letovaničkog i Općina Lekenik, dok je pokroviteljstvo preuzelo Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja čije je predstavnik ravnatelj Uprave za poljoprivredno zemljište podijelio zlatne diplome, TZ Sisačko-moslavačke županije i Općina Lekenik. Program su obogatili i folkloraši KUD-a Kolovrat