Održana godišnja Skupština TZO-a Lekenik

povratak

 

tzolekenik03_bo1_sis_260309

 

Turistička zajednica općine Lekenik održala je godišnju Skupštinu

u kleti Iveka Fabijankovića na Zebincu u Vukomeričkim Goricama.

Iz multimedijalnog izvješća o radu u prošloj godini, istaknut najvažniji projekt koji je prošle godine započet i uskoro se očekuju njegov završetak Riječ je o izradi Strategije razvoja turizma u općini Lekenik koja je u izradi prema već u svojenom Projektu o razvoju turističke destinacije. Općina Lekenik, sa svojim geografskim položajem te prirodnim i kulturnim resursima, ima značajan potencijal za turistički razvoj.

  tzo_lekenik_skup03

Prvi projekti za razvoj turističke destinacije su u tijeku. Formiraju se vinske, biciklističke i pješačke staze kroz Vukomeričke Gorice kojima će se obogatiti turistička ponuda. Očekuje se i povećanje seljačko-turističke ponude na tim pravcima. Posebno je zanimljiv projekt biciklističkih staza jer će one uključivati dionice u potpunosti izvan državne ceste, odnosno u cjelini će prolaziti kroz vinograde i šumske krajolike Vukomeričkih Gorica. Spojit će se i cestama velikogoričkog kraja čime će se dobiti povezanost sa Zagrebačkom županijom do lekeničkog Pokuplja. Vinske ceste podržalo je i Ministarstvo poljoprivrede odobravanjem sredstava iz mjera potpore ruralnog razvoja krajem prošle godine.

Iz izvještaja o radu, volontersko Turističko vijeće može se pohvaliti sa velikim brojem akcija i manifestacija. Posebno se ističu Dani bana Jelačića i poštara Klempaja u Lekeniku te kulturno-turistička manifestacija „Letovanić, selo pokraj Kupe“ sa natjecanjem u starim športovima.

Skupštini je prisustvovao i državni tajnik Ministarstva turizma Ivo Mujo koji je pohvalio aktivnosti oko izrade Strategije razvoja turizma koja je ključna za povećanje turističke ponude i infrastrukture  u toj općini te održavanje brojnih manifestacija i akcija. Istaknuo je i potrebu osnivanja turističkog ureda i agencije koja bi u svojoj ponudu nudila turističke proizvode općine Lekenik. Upoznao je prisutne članove sa novinama koje donosi novi Zakon o turizmu.

tzolekenik_bo1_sis_260309

 

Skupštini su još prisustvovali saborska zastupnica Marijana Petir, državni tajnik MMPI-a i državni tajnik MPRRR-a Tonči Božanić, brodsko-posavski dožupan Davor Vlahović, čelnici općine na čelu sa načelnikom Marijanom Crnkocijem te upravitelj Uprave šuma Sisak

 tzolekenik02_bo1_sis_260309