Počelo snimanje dječjeg filma

povratak

film01_bo1_sis_130109

 

Ovog vikenda u Lekeniku je započelo snimanje kratkog dječjeg dokumentarno-igranog filma radnog naziva Roda bijela iz Lekenik sela autora Rusmira Agačevića.

Film nastaje u suradnji  Filmske sekcije koja djeluje u sklopu Multimedijalne radionice SOS Dječjeg sela Lekenik i Turističke zajednice općine Lekenik. U filmu će glumiti djeca iz SOS Dječjeg sela i djeca s područja općine Lekenik. Autor filma Rusmir Agačević dobitnik je nekoliko međunarodnih priznanja za svoje kratke dokumentarne i igrane filmove.

Koscenarist filma je Božidar Antolec, predsjednik TZO-a Lekenik. Djeca iz SOS Dječjeg sela će osim glume, sudjelovati snimanju, kao asistenti redatelja i montažera. Film će se snimati od siječnja do početka kolovoza tekuće godine.

 

film02_bo1_sis_130109

- Riječ je o toploj, vizualnoj priči o skupini djece, koja neobičnim lekeničkim krajolicima, kroz šume, preko brežuljaka i rijeka, traže gnijezda roda te očekujući njihov povratak, grade međusobno prijateljstvo, otkrivajući gledateljima sve skrivene turopoljske i pokupljanske  ljepote – kaže autor Rusmir Agačević.  

 

Uz djecu, u filmu će se pojavljivati članovi kulturno-umjetničkih društava, vatrogasci i poštari, glazbenici i naivni umjetnici, prikazat ćemo pravi živi kaleidoskop lekeničkih portreta. Lokacije snimanja  pomno su birane jer želimo da svaki gledatelj upozna našu kulturnu baštinu, drvene kapele i tradicijsku arhitekturu.

Već na početku snimanja, ovaj film pobudio je veliko zanimanje i radost na području općine Lekenik, posebno djece koja su pratila prva snimanja.   film03_bo1_sis_130109

 

snimanje