Manifestacija Letovanić, selo starih športova

povratak


letovanic01_bo1_sis_250808_1

Preko 160 natjecatelja ovog je vikenda sudjelovalo na V. kulturno-turističkoj manifestaciji "Letovanić, selo

starih športova" u sklopu Bartolova, koju je organizirala Turistička zajednica Općine Lekenik u suradnji sa Udrugama Letovanića, Zajednicom športskih udruga i klubova Općine Lekenik i ŠRU Odra Lekenik pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.

Natjecanje je otvorio Općinski načelnik Marijan Crnkoci, a prilikom otvorenja podijeljene su nagrade za najbolje u ribolovnom natjecanju. Među seniorima pobijedio je Ivica Gašpar, a među kadetima Lucija Soldić. U pripremi fiša pobijedio je Mišo Zebić.

Najbrojnija ekipa Letovanića pokazala se najvještijom na natjecanju u starim športovima i uvjerljivo osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku ekipa. Druga je bila ekipa DVD-a Lekenik koja je uspjela obraniti naslov u najjačoj disciplini, potezanju užeta. Treće mjesto je pripalo Starom Brodu, a četvrto mlada ekipa tae kwon do kluba Lekenik. Natjecali su se u jedanaest disciplina: bacanje kamena s ramena, penjanju na stožinu, skoku s mjesta, skakanju u vrećama, nošenju jajeta na žlici, povlačenju užeta, nošenju košare na glavi, hodanju na štulama, bacanju potkove, piljenju drva i na kraju noćno natjecanje u čamcima.

Nedjelja je započela sv. Misom u kapeli Sv. Bartola na Vrhu Letovaničkom koju je služio vlč. Darko Banfić. U popodnevnim satima DVD Letovanić priredio je drugu utrku kupskih čamaca od Starog Broda do Letovanića. Nakon malo više od pola sata, šest četveročlanih posada doveslalo je do cilja podno stare jezgre Letovanića, a u uzbudljivoj završnici slavila je posada UDVDR-a Ogranak Vrbina Sisak u sastavu Pavle Zrnić, Franjo Šaban, Rade Laić i Tomislav Kolar. Druga je bila posada Kupa Letovanić, prošlogodišnji pobjednici.  camci02_bo1_sis_260808

Igrali su još i malonogometaši, moglo se degustirati vino Udruge Sv. Bartol, voziti šlavonerom, posjetiti etno zbirku Škofač.