Dječji maskenbal u Lekeniku

povratak

lek_maskare Turistička zajednica Općine Lekenik i Društvo «Naša djeca» kao i prijašnjih godina, organizirali su Dj­ečji maskenbal u Lekeniku. Maskirani mališani okupili su se kod općinske zgrade odakle su u pratnji roditelja i starijih članica DND-a u povorci prošetali do Hrvatskog doma gdje je održan maskenbal. Zamijećeno je i puno maskiranih roditelj, pa bi organizatori na godinu mogli nagrađivati i njih. U četiri kategorije pojedinačno i grupno prijavilo se preko pedeset maškara. Svi maskirani, kao i ostali posjetitelji dobili su krafne i čaj, a organizatori su još pripremili i vrijedne nagrade za najoriginalnije maske u svim prijavljenim kategorijama. Posebno su oduševili mala cvjetna princeza, poklon kutija, televizijski lik Steve Urkel, robijaš, princeze, mažoretkinje…

Maškare ­u SOS – Dječjem selu­

Maškare su vladale i u SOS – Dječjem selu. Smijeh i pjesma odjekivali su Društvenim centrom. Za posebno raspoloženje pobrinuli su se rokeri iz banda Napadači sluha u čijim je sastavu na basu «rasturao» i direktor Sela Ognjen Andrić. Oni koji su si dali najviše truda zavrijedili su i nagrade. Veselje je završeno krafnama i sokom za sve.

Veselo i u vrtiću

I djeca SOS Dječjeg vrtića uživala su u druženju i plesu pod maskama. Kao i svake godine, oduševile su njihove maske brojnih likova iz bajki i crtića. Krafnama ih je razveselio općinski načelnik Perović.