Dodijeljen Zeleni cvijet

povratak

diplome02Svečanim proglašenjem dobitnika diplome Zeleni cvijet sa zlatnim znakom Općine Lekenik u sklopu ekološke-edukativne akcije HTZ-a Volim Hrvatsku završilo je višemjesečno ocjenjivanje najuređenijih okućnica, balkona, ulica te najljubaznijih djelatnika na području općine vezanih uz turizam.  

Diplomu Zelenog cvijeta sa zlatnim znakom za najuređeniju okućnicu privatne kuće osvojila je Marica Karaga  iz Pešćenice.

Najuređenijom ulicom proglašena je ulica Hermanna Gmeinera u Lekeniku u kojoj se nalazi SOS Dječje selo. U konkurenciji balkona privatne kuće prvo mjesto je osvojila Gordana Fluk iz Pešćenice.

Najuređenijom benzinskom postajom izabrana je benzinska postaja Ina u Lekeniku. U kategoriji suvenira nagrađena je Marica Đumbir iz Letovanića sa svojim ručnim radovima općinskih motiva.

Zeleni cvijet sa zlatnim znakom u kategoriji turistička ponuda ili zanimljivost osvojio je Vrtni centar Rasadnik kaktus u Žažini za izložbenu postavu Čudnovati svijet biljaka. 

U kategoriji djelatnik godine za najprodavača je izabrana Jelena Ćuk iz trgovine Banić promet u Lekeniku, najkonobara Stjepan Smolčić caffe bara Klub NB iz Pešćenice, a za najprodavača na benzinskoj postaji Miroslav Hlupić, benzinska crpka Oktan Žažina.

Humanitarna aukcija slika

aukcija02Nakon dodjele nagrada održana je humanitarna aukciju slika sa dosadašnjih Likovnih kolonija. Uz  vješto vođenje voditelja aukcije Siniše Vidovića – Cezara prodano je 15 likovnih radova i prikupljeno je 7 400 kuna. Sav prihod namijenjen je za kupnju rehabilitacijskog tricikla 13-godišnjoj Valentini Sebastijan iz Lekenika oboljeloj od cerebralne paralize. S obzirom na prvo nadmetanje takovog tipa u Lekeniku organizatori su bili zadovoljni.
Predsjednik TZO-a Lekenik ukratko je prezentirao novoizrađenu web stranicu TZ-a koju možete posjetiti na adresi www.tzo-lekenik.hr.

U zabavnom dijelu programa nastupila je Iva Soldić, pobjednica Dječjeg festivala 2006. te dva rock banda SOS Dječjeg sela Izmjenična struja i Bezimeni.