Svečana skupština TZ

povratak

lek_skupU svečanom dijelu redovne godišnje Skupštine Turističke zajednice Općine Lekenik održane u Starim tramima, Turističko vijeće dodijelilo je priznanja povodom deset godina djelovanja TZO-a Lekenik.
Priznanje za desetogodišnji rad u Turističkom vijeću pripalo je Ani Perović i Zoranu Greguriću, ujedno i bivšim predsjednicima TZ-a. Za zaštitu kulturne baštine i tradicijske arhitekture te obogaćivanje turističke ponude priznanja su dobili Božidar Škofač za Etno zbirku iz Letovanića, te đakon Wolfgang Müller i svećenik Josip Gregurić, vlasnici kompleksa drvenih kuća u Pešćenici, nagrađenih  Zelenim cvijetom Kontinentalne Hrvatske. Za proširivanje turističke ponude priznanje je pripalo u Hrvoju Bešliću za «Čudnovati svijet biljaka» u rasadniku Kaktus u Žažini. ŠRU Odra Lekenik i SOS Dječje selo Lekenik čija je ulica prošle godina bila najuređenija u županiji i treća u Kontinentalnoj Hrvatskoj dobili su priznanje zbog očuvanja i uređenosti okoliša. Za pomoć u radu TZO-a Lekenik priznanja su dobili Općina Lekenik, Sisačko-moslavačka županija, Turistička zajednica SMŽ-a, Hrvatska turistička zajednica te Lidija Kopjar, direktorica TZG Siska.

Uskoro smeđe table

Za novog člana Turističkog vijeća umjesto Ilije Šimovića jednoglasno je imenovan predstavnik INE d.d. Ante Brnić.
Predsjednik TZO-a Lekenik Božidar Antolec u izvješću o prošlogodišnjem radu uz tradicionalne akcije i manifestacije kao što je Dječji maskenbal, Zeleni cvijet, Leken, Letovanić, selo starih športova u novom izdanju i terminu, istaknuo je uspjeh novih projekata koji će se nastaviti i u ovoj godini, kao što su Izložba vina Općine Lekenik i Humanitarni Dječji festival.

Dva velika i financijski zahtjevna projekta također će biti realizirana u ovoj godini. Nakon što je krajem prošle godine završena projektna signalizacija, ovih dana kreće izrada tabli turističke.

U pripremi je velika Monografija Lekenika za koju se prikuplja građa nekoliko godina, a angažiran je i profesor povijesti i latinskoga.

Na kraju, predsjednik se osvrnuo i na premali broj smještajnih kapaciteta i seoskog turizma na području općine, te loše preduvjete za razvitak vinskih cesta kroz Vukomeričke Gorice.

Hapčiću sretan broj 13

U maloj nagradnoj igri sretan broj 13 donio je zamjeniku općinskog načelnika Ivici Hapčiću sliku na poklon. Prigodnim govorom i pohvalama za rad TZ-u gostima su se obratili načelnik Općine Lekenik Ivica Perović te direktor Turističkog ureda županije Ivor Stanivuković. Uslijedila je gozba, te rezanje torte za što je čast pripala «desetogodišnjacima» Ani Perović i Zoranu Greguriću.