Utakmica Lagotta u Lekeniku

povratak

U LEKENIKU JE ODRŽAN PRVI SUSRET I UTAKMICA LAGOTTO ROMAGNOLO PASA U HRVATSKOJ  Boni je pronašao najviše tartufa

utakmica_pasa_04Na prvom susretu i utakmici Lagotto romagnolo pasa održanom jučer u Lekeniku po prvi puta u Hrvatskoj, nastupilo je 11 pasa dresiranih za traženje tartufa. Utakmica tih slatkih četveronožnih tartufara održana je na imanju OPG-a Mario Kolić u sklopu edukativno-turističke manifestacije Dani gljiva u Lekeniku pod okriljem Turističke zajednice općine Lekenik koja je promovirala tartufiranje kao novi turistički proizvod.

utakmica_pasa___prva_trimjestaPobjednik prve utakmice bio je dvogodišnji pas Boni vlasnice Branke  Kosanović iz Zagreba. Druga je bila kujica Moly vlasnika Renata Modrića, a treća kujica Srećka vlasnika Brune Milčića iz Lekenika. Psima se je osim broja pronađenih tartufa unutar 10 minuta u ograđenom prostoru ocjenjivao samostalan rad, volja za radom i kretanje za što je bila zadužena ocjenjivačka komisija sastavljena od vrsnih stručnjaka: prof. dr. sc. Romano Božac, vrhunski stručnjak za gljive, Stefan Kovacevic, međunarodni sudac na utakmicama pasa te Ana Musulin, istaknuta hrvatska handlerica pasa.

utakmica_pasa_01– Uzbuđena sam i sretna zbog pobjede mog Bonija. Bilo mi je jako zanimljivo i lijepo. Boni nema puno prilike za traženje tartufa, ali mi je danas pokazao koliko je vješt u tome – rekla je pobjednica Branka Kosanović. Zadovoljan prvim ovakvim natjecanjem za pse pasmine Lagotto romagnolo u Hrvatskoj bio je i jedan od sudaca, Stefan Kovacevic – Bilo je predivno i dobro pripremljeno. Psi su bili 90 posto pripremljeni za natjecanje. Ovakva natjecanja dobro dođu vlasnicima da vide kako rade i da ih savjetujemo što treba popraviti u njihovom radu. Sve pohvale organizatorima TZO-u Lekenik i Mariju Koliću što su pokrenuli ovaj susret i utakmicu Lagotta prvi u Hrvatskoj – rekao je Stefan Kovacevic iz Njemačke, inače sudac za lovne pse i njemačke ovčare, a koji je do sada sudio četiri natjecanja za Lagotto romagnole. Nagrade troje prvoplasiranim natjecateljima uručio je načelnik općine Lekenik Ivica Perović.

utakmica_pasa___dodjela_nagrada