Ovog vikenda svi putevi vode u Letovanić

povratak

Ovim putem pozivamo Vas da sudjelujete u kulturno – turističkoj manifestaciji „Letovanić, selo pokraj Kupe“ koja se održava u Letovaniću 24. i 25. kolovoza 2013. u sklopu proslave Bartolova.

Sa ekipom svoga mjesta, udruge ili kluba možete sudjelovati u velikom natjecanju u starim športovima, u subotu, 24. 08. u sljedećim disciplinama:  skok u dalj s mjesta, skakanje u vrećama, nošenje jajeta na žlici, povlačenje užeta, nošenje košare na glavi, hodanje na štulama, bacanje potkove, piljenje drva, bacanje kamena s ramena i tako pomognete održavanje manifestacije i očuvanje starih običaja i igara.

U prilogu je i prijavnica za to natjecanje. Prijave su moguće na gore navedene kontakte ili na sam dan održavanja natjecanja. Organizator osigurava večeru i osvježavajuće napitke za natjecatelje, te nagrade. Kotizacija za natjecanje se ne plaća.

U subotu je i ribolovno natjecanje „Kupa 2013.“ na drveni štap, gdje se također svi mogu prijaviti.

Navečer, na obali Kupe, organiziramo Ribarsku noć. U ponudi će biti gastronomski specijaliteti (fiš, šaran na rašljama, neretvanski brudet, riba na gradele), nastup klapa i KUD-a.

U nedjelju, 25. 08. je VII. Utrka kupskih čamaca STARI BROD - LETOVANIĆ

pa Vas također pozivamo na sudjelovanje. Utrka je iz godine u godinu sve atraktivnija i brojnija, pa očekujemo veliki broj posada, a možete zaigrati i na malonogometnom turniru.

Sve informacije na tel: 044/ 743-065, mob:098/788-177 i   web:  www.tzo-lekenik.hr

         U očekivanju vašeg sudjelovanja na ovogodišnjem natjecanju u starim športovima i ostalim programima, srdačno Vas pozdravljamo i vidimo se u Letovaniću, selu pokraj Kupe i  selu starih športova.

U nastavku PROGRAM:

Subota, 24. 08.

- Ribolovno natjecanje „Kupa 2013.“ na drveni štap (8,00 h)

- Natjecanje u starim športovima (15,00 h)

- Ribarska noć (20,00 h)

Nedjelja, 25. 08.

- Tradicionalni malonogometni turnir – nogometno igralište    NK Kupe (10,00 h)

- Sv. misa – kapela Sv. Bartola – Letovanski Vrh  (11,00)

- Degustacija letovanskih vina  – Letovanski Vrh  (12,00)

- VII. Utrka kupskih čamaca Stari Brod – Letovanić (17,00 h)