Petrovcu stari športovi, gusarima iz Vida Utrka čamaca

povratak

Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima, ovog vikenda uspješno je održana još jedna športsko  – turistička manifestacija „Letovanić, selo pokraj Kupe“. stari___portovi04

Subotnja rekordna vrućina nije spriječila 125 natjecatelja kroz 13 ekipa da se natječu u starim športovima u sljedećim disciplinama: skok u dalj s mjesta, skakanje u vrećama, nošenje jajeta na žlici, povlačenje užeta, nošenje košare na glavi, hodanje na štulama, bacanje potkove, piljenje drva, bacanje kamena s ramena. Odvojeno su se natjecala djeca do 15 godina i odrasli. Ukupnu ekipni pobjednik natjecanja je ekipa ŠU „Stjepan Grgac“ iz Petrovca. Drugo mjesto pripalo je ŠU Letovaniću, a treći su bili članovi ŠU Žažine. Među djecom prvo mjesto su osvojili članovi ekipe Kiss.

stari___portovi01__pobjednici_u__e_Petrovec 

 Domagojevi gusari iz Vida pobjednici Utrke

Nedjeljnu pak VI. Utrka kupskih čamaca od Starog Broda do Letovanića nije uspjela pokvariti niti jaka kiša. Sa starta u Starom Brodu krenulo je deset četveročlanih posada. Od samog starta bilo je vidljivo da će se najveća bitka voditi između dviju posada Udruge lađara iz Siska (1. i 2. prošle godine) te dviju posada Domagojevih gusara iz Vida kraj Metkovića. U cilj, sa rekordne 33 minute za 5.5 km duge riječne staze prvi su ušli mlađi Domagojevi gusari. Drugi i treći su bili članovi Udruge lađara Sisak, a četvrti Domagojevi gusari – veterani. Peta je bila posada OPG Brodarić iz Letovanića. Nagrade natjecateljima utrke čamaca dodijeli su saborska zastupnica Ivanka Roksandić, načelnik Marijan Crnkoci i Stjepan Kušan, potpredsjednik Općinskog vijeća, a pobjednici iz Vida oduševljeno su slavili prvu pobjedu.

utrka_start

Domagojevi_gusari__pobjednici_na_cilju2U nedjelju je u sklopu Bartolova održana procesija te sv. misa koju su služili župnik Mladen Vidak i Stjepan Kušan kod kapele Sv. Bartola na Letovanskom Vrhu te Izložba vina udruge vinogradara Sv. Bartol. Tradicionalnu bartolovsku zabavu nije pokvarila niti kiša, pa su brojni posjetitelji mogli naći svoj kutak za zabavu.  

procesija_02 misa_Letovanski_Vrh___Sv._Bartol