"Guslač na krovu" gostuje u šibenskom HNK u sklopu MDF-a

povratak

Malo kazalište bajki nastuspa u programu 52. MDF-a u Šibeniku

U SOS Dječjem selu, u našem Lekeniku, već sedam godina postoji MALO KAZALIŠTE BAJKI, koje je do sada izvelo 14 premijera i veći broj prigodnih recitala. Za djecu - male glumce, tekstove piše i na scenu postavlja dramski književnik Rusmir Agačević. U sklopu svojevrsnog edukativnog projekta PREKO SCENE DO SAMOPOUZDANJA, iznjedrene su predstave koje su na sebe skrenule pozornost kao: MALA ŠKOLA BON-TONA, NAVIJAJMO KULTURNO, SVI ZNAJU TO DROGA JE ZLO, LEKENIČKA RODA BIJELA, TRI PATULJKA, BEZ ALATA NEMA ZANATA, a ove godine postignut je gotovo senzacionalan uspjeh, predstavom GUSLAČ NA KROVU, koja je nakon premijere krajem veljače doživjela brojna priznanja i pozitivne kritike. Tako je uvrštena u program 52. Međunarodnog dječjeg festivala te u program židovskog festivala BEJAHAD u Puli.

MALO KAZALIŠTE BAJKI  u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Lekenik, pokretač je i aktivni sudionik tri najznačajnije kulturne manifestacije Općine Lekenik: DANI BANA JELAČIĆA I POŠTARA KLEMPAJA, DOČEKAJMO RODE i MILENIJSKO ČITANJE BAJKI,  s kojima smo postali poznati ne samo u granicama Hrvatske. I ova predstava rezultat je zajedničke suradnje kroz projekt „Guslač na krovu – 40 godina kasnije“, a nedavno je na proslavi obljetnice snimanja Guslača na krovu u Lekeniku i dvostruki oskarovac Branko Lustig javno iznio riječi oduševljenja i pohvala prema malim glumcima za izvedbu predstave koja prepričava fabulu tog  filmskog mjuzikla nagrađenom Oscarima i Zlatnim globusima.

Djeca - mali glumci, MALOG KAZALIŠTA BAJKI SOS DJEČJEG SELA LEKENIK sa svojom predstavom GUSLAČ NA KROVU, na sceni HNK Šibenik nastupit će  u subotu, 07. srpnja točno u 12 sati. Cijena ulaznice je 25 kuna, a može se kupiti na blagajnama HNK svakim danom od 10 - 12 sati i 18 - 21 sati. 

Ukoliko ste u blizini, izdvojite pola sata i dođite u šibensko Hrvatsko narodno kazalište, pozovite svoje prijatelje,  napunimo dvoranu onima koji bi pogledali interesantnu predstavu za odrasle, u kojoj igraju djeca SOS Dječjeg sela Lekenik! 

Dajte nam potporu, pružite informaciju, pozovite male glumce u neke svoje emisije, pozovite zainteresirane iz Šibenika da dvorana bude ispunjena, jer to djeca MALOG KAZALIŠTA BAJKI  SOS DJEČJEG SELA LEKENIK zaslužuju!